Д-р Мирослав Найденов 2012 г. смятаме да бъде годината на животновъдството буквално да спасяваме положението, на този сектор дължим много.
04/01/2012 17:48 | noa.bg
     Поставяме си не много и не амбициозни, а постижими цели. 2012-а смятаме да бъде годината на животновъдството. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. „На този сектор дължим много. Последните 2 години бяха приоритетно насочени – заради конюнктурата на подпомагане на земеделието и заради търсенето от световните пазари – най-вече на зърнопроизводството. Но това доведе до определен дисбаланс и стигнахме дотам, че при българските животновъди – буквално да спасяваме положението. За това предвиждаме доста мерки. През декември и в началото на януари, те получиха доста средства по схемата на глава добитък, по схемата за необлагодетелстваните райони", каза той.

Освен за говедовъди и овцевъди, за първи път ще бъдат дадени немалко средства за българските птицевъди, за българските свиневъди.
"Искаме да стабилизираме този сектор, което е свързано и с това да можем да осигурим продуктите от първа необходимост на нашата трапеза. Имаме амбиции и зеленчукопроизводството да бъде възродено, така че ще работим и в тази посока”, каза Мирослав Найденов.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*