Румен Порожанов:Обновява ме инфраструктура, храмове и читалища с над 400 млн. лв. по ПРСР
28/05/2013 17:36 | noa.bg
     Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Румен Порожанов и представители на общини от цялата страна днес подписаха анекси към договори по мерки 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ и 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).
На 24 май 2013 г. Европейската комисия публикува в официалния си вестник решението за одобряване на деветото изменение на ПРСР. Предложенията на българската страна бяха приети в пълен размер, което даде възможност за отпадане на условията за финансирането на подписаните в края на миналата година общински договори. Общият размер на помощта по сключените договори по мерки 321 и 322 е близо 403 млн. лева.
От днес до четвъртък започва подписването на 113 анекса към общински договори. Със средствата общините планират ремонти и строеж на нови детски площадки, тротоари, подмяна на улично осветление и други. Финансова помощ получават и 23 черкви и 11 читалища в селските райони. Те ще използват субсидиите за реставрация и обновяване. От началото на програмата ДФЗ е сключил договори с общини на стойност 1 млрд. 635 млн. лева от ПРСР. С осигурено финансиране са вече над 903 общински проекта.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*