Проф. Димитър Греков: Една от причините да се съглася да стана министър на земеделието е това, което постигна проф. Станков
29/05/2013 17:40 | noa.bg
     Една от причините да се съглася да стана министър на земеделието е това, което направи проф. Иван Станков, с встъпването си в това министерство, защото трябва да започнем да поставяме нещата така както трябва. Това каза новият министър проф. Димитър Греков след като прие поста от предшественика си проф. Иван Станков, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Това, което проф. Станков е направил от приоритетите и програмата е едно ново начало, което трябва да продължим с всички, които работят не само в министерството. Бих искал да облекчим труда на дребния стопанин, това ще ни позволи ние да бъде хората на които те могат да разчитат, без тях ние не можем, те са основата на нашето земеделие”, обясни Греков.
Той посочи, че ще направят анализ и проверка, за да могат да стъпят и развият това, което е започнато.
„България е била, е и ще бъде аграрна страна. Ако не създадем аграрна база, която да произвежда не само за страната ни, но и за света, ние ще седим на това ниво. Ще целя да работя с всички, които работят за благото на страната”, каза още проф. Греков.
Новият министър обърна особено внимание на необходимостта от подготвени кадри и допълни: „Трябва да обърнем внимание на образованието и на връзката на науката и бизнеса”.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*