Димитър Греков : Парите за ливадите и пасищата вече ще отиват при животновъдите
02/06/2013 18:19 | noa.bg
     " Парите за ливадите и пасищата вече ще отиват при животновъдите." Това заяви новия министър на земеделието - проф. Димитър Греков по време на втория ден от първото в България и Югоизточна Европа специализирано изложение за черношарена порода говеда, което се проведе близо до Сливен.

" Не бива да скриваме, че част от тези средства, които са европейските доплащания, отиват не там, за където са предназначени - имам предвид животновъдите”, заяви още министър Греков. Той бе категоричен, че още в понеделник екип от специалисти в МЗХ ще започне работа и по спиране на кражбите на тръбите от хидромелиоративните съоръжения в България, тъй като министерството смята да възроди напоителната система в страната.

проф.Димитър Греков, Министър на земеделието и храните и проф.Иван Станков, връчват награди на фермери в рамките на изложението за черношарена порода, което се проведе в Сливен :
Изключително съм впечатлен от това, което се представя тук и смятам, че изложението трябва да стане традиция, защото животните бяха в изключително добра кондиция, което означава, че нашите фермери имат достатъчно образователен ценз, достатъчно любов да се грижат за животните. Също така животните, създадени в нашата страна са с изключителен потенциал, което позволява на мен лично да мисля, че имаме възможности в животновъдството и особено в млечното животновъдство и говедовъдство, да развиваме този отрасъл”, заяви министър Греков.
В изложението участваха над 120 говеда от България, Гърция, Германия, Косово, Италия и Холандия. Представени бяха над 20 ферми от страната, а от Сливенския регион участваха фермери от селата Самуилово, Кортен, Дебелата кория, Котел, Коньово.

Изложението в Сливен се организира с помощта на Съюза на говедовъдите от Саксония и се финансира от ЕС по проект защитен от браншовите организации.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*