Повишен е интереса на малките производители да произвеждат и директно да доставят суровини и храни от животински произход до крайния потребител.
14/01/2012 22:45 | noa.bg
     Министерство на земеделието и храните отчита повишаване на интереса от страна на фермерите към Наредбата за директни продажби, с която малките производители могат да произвеждат и директно да доставят малки количества суровини и храни от животински произход до крайния потребител.
Регистрираните производители на първични продукти, съгласно Наредба № 26 от 14.09.2010 г., са 90, от които 2-ма са производители на сурово мляко за областите: Велико Търново и Стара Загора, съобщават от ведомството.
Регистрираните производители на кокоши яйца са 5-ма за областите Велико Търново, Габрово, Ловеч и Стара Загора. Производителите на пчелен мед са 83-ма за областите Бургас, Велико Търново, Видин, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Сливен, Силистра, Смолян, Търговище, Стара Загора и Хасково.
Регистрираните обекти за търговия на дребно, осъществяващи дейност по доставка, обработка и/или преработка на храни от животински произход са 9, като регистрираните млекомати в България са 6 за градовете: София – град, Пловдив, Русе, Сливен и Хасково.
В област Пловдив е регистриран един производител за доставка на сурово краве мляко и един за доставка на сурово овче мляко в област Стара Загора. Само един производител за обработка и преработка на сурово краве и овче мляко е регистриран в област Стара Загора.Трябва активно да се организираме и ние овцевъдите това ни е спасението от т.н.картелни споразумения да раздвижим пазара, да си подобрим фермите и благосъстоянието.бъдете активни!!!


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*