Фермерски организации предлагат кмета на Калофер за зам. министър в МЗХ
11/06/2013 16:57 | noa.bg
     Животновъдни организации номинират Румен Стоянов, настоящият кмет на Калофер за заместник министър на земеделието и храните.
Това съобщи пред Фермер.БГ Симеон Караколев, председател на Националната асоциация за развъждане на Синтетична популация на българска млечна (НАРСПБМ ).
По думите на Караколев кандидатурата на Румен Стоянов се подкрепя от над 1000 фермери – членове на асоциации, които отглеждат над 200 хил. глави добитък в цялата страна.
„Румен Стоянов е запознат с проблемите в бранша, диалогична личност е и вече се е доказал в ръководството на Община Калофер“, посочват животновъдите в мотивите си за номинация.
В подкрепа на Румен Стоянов са се обявили следните фермерски оргаизации: Националната асоциация за развъждане на Синтетична популация на българска млечна (НАРСПБМ ); Национална асоциация по коневъдство; Дружество за отглеждане и развъждане на Маришките овце; Международна организация Каракачанско куче - Ст. Загора; Асоциация за развъждане и отглеждане на кафява порода; Национална овцевъдна асоциация; Асоциация за развъждане на Плевенска черноглава овца; Сдружение на тънкорунните овце в България; Асоциация за равъждане на цигайски и месни породи овце; Асоциация на развъдчиците на черно-шарената порода в България; Асоциация на автохтонните породи овце в България; Асоциация за развитие на млечните породи кози; Сдружение Национална асоциация за развъждане на говеда от породите Монбелиард и Симентал.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*