НОА остава конструктивен партньор на Министерството на земеделието и храните
25/06/2013 17:52 | noa.bg
     Председателят на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров съобщи за в. "Български фермер", че членовете на неговата организация няма да се включат в протеста, тъй като смятат, че не му е времето за протести и искат да дадат шанс от 100 дни на новото министерство все пак да заработи.

Изпълнителният директор на Националния Съюз на говедовъдите в България Михаил Михайлов съобщи, че също няма да се включат в утрешния протест, но че членовете на браншовата организация подкрепят исканията на протестиращите. И добавят към тях притесненията си по отношение на цените на зелената енергия, тъй като много от членовете на организацията са вложили маса пари в биоустановки. Те също не са доволни от липсата на рамка за тазгодишните плащания на животновъдите. И искат да знаят какво ги чака в бъдеще - 2014-2020 г. Въпреки това от Националния съюз на говедовъдите в България дават 100 дни изпитателен срок на браншовото министерство да заработи.

Засега от протести се въздържат и от Националното сдружение на месо- и млекопроизводителите. В мента прибираме реколтата и за нас е важно животните ни да имат фураж за през зимата, каза за в. "Българдски фермер" председателят на организацията Танчо Колев. Ще изчакаме да минат 100-те дни на правителството.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*