Димитър Греков: През новата програма за развитие на селските райони ще осъществяваме ефективна подкрепа за малките стопанства
29/07/2013 22:26 | noa.bg
     През новата програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. ще осъществяваме многостранна и ефективна подкрепа за малките стопанства. Това заяви пред Радио „Фокус” министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Греков посочи и другите национални приоритети, заложени в програмата.
„Подкрепа за младите земеделски производители. Ще има подкрепа и за секторите на плодовете, зеленчуците, етерично-маслените култури и памук. Ще дадем тласък в програмата за животновъдния сектор на всички в нашата страна, които през последните години бяха забравени. Ще обърнем изключително внимание на напояването, защото в тези засушливи години това е изключително важен приоритет. Не на последно място са агро-екологичните дейности, включително и биологичното земеделие”, коментира още Димитър Греков.
Той посочи, че тези приоритети са резултат от анализа на определените нужди в програмата за развитие на селските райони, които са отразени и в съответните части на споразуменията за партньорство с ЕС.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*