Бюрхан Абазов и Н. Пр. Ле Дък Лиу, посланик на Виетнам в България обсъдиха в МЗХ днес развитието на двустранните отношения в областта на земеделието
28/08/2013 23:02 | noa.bg
     Предстои подписване на Меморандум за разбирателство между Виетнам и България в областта на земеделието, животновъдството и рибарството.
ам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов, в качеството си на председател от българска страна на Междуправителствената българо-виетнамска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, и посланикът на Виетнам в страната ни Н. Пр. Ле Дък Лиу обсъдиха днес в МЗХ проекта на Меморандум за разбирателство между Социалистическа република Виетнам и Република България в областта на земеделието, животновъдството и рибарството. Меморандумът е част от документите, които ще бъдат подписани между двете държави във връзка с предстоящото официално посещение на президента Росен Плевнелиев във Виетнам в края на месец октомври т.г. Основните аспекти са насочени към засилване на сътрудничеството в областта на земеделието, животновъдството и рибарството, както и обмен на опит, научна информация и специалисти в областта на аграрната наука.

Зам.-министър Абазов увери виетнамските гости, че потенциалът за развитие на отношенията между двете страни е много голям и настоящата среща ще конкретизира темите на двустранното сътрудничество. Той декларира желанието на ръководството на МЗХ да се използват в максимална степен възможностите, които имат и двете страни за развитие на модерно, експортно-ориентирано селско стопанство.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*