Бюрхан Абазов, МЗХ: В следващия програмен период трябва да се засили промоцията на наши продукти в чужди страни
16/09/2013 21:59 | noa.bg
     В следващия програмен период трябва да се засили промоцията на наши продукти в чужди страни, препоръча в интервю за Радио „Фокус” заместник-министърът на земеделието Бюрхан Абазов. Той допълни, че българските продукти се харесват на пазарите, но не са познати. Абазов коментира, че това се е потвърдило и на „Изложение на селските райони на „Тоскана 2013”.
"Въпреки прословутото италианско „прошуто” много добре беше посрещната нашата „пъстърма”, която е подобен продукт. Така беше посрещнато и нашето бяло саламурено сирене, сред огромното разнообразие от сирена, които се произвеждат там. Въпреки че регион Тоскана е известен с многото подправки, които се ползват, успяхме да ги изненадаме и с наши подправки, които се оказаха, че въобще не са познати там и именно на това се дължи характерният, особения вкус на нашите продукти”, коментира още Бюрхан Абазов.
Той допълни, че по време на изложението „Тоскана 2013” са проведени срещи с министъра на региона, на което е получено уверение, че България ще бъде включена в мрежата от регионални региони по програмата „Европа 2020”, където ще бъде увеличено сътрудничеството на регионално ниво.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*