Джулия Милис:Овчето саламурено сирене предизвика изключителен интерес за гостите от Дубай.
18/09/2013 21:30 | noa.bg
     Обожавам българското сирене, приготвям си го на омлет и поръсвам салатите и спагетите си с него. Това сподели възторжено австралийската диетоложка Джулия Милис пред Агрозона. Това стана по време на обиколката из български предприятия за производство на млечни продукти по проекта за промоция на български сирена за ОАЕ и Австралия, който изпълнява Асоциация на млекопрератователите в България. В млечния тур участват търговци, журналисти, реламни компании, диетолози и един готвач от двете страни. Вчера те посетиха ОМК и Университета по хранителни технологии в Пловдив. Овчето саламурено сирене предизвика изключителен интерес за гостите от Дубай. Оказа се, че много от чужденците, въпреки че за първи идват в страната ни, познават българските сирена и ги използват редовно в менюто си. Често задаван въпрос от търговец от Дубай беше дали има хормони в българското мляко, хранят ли се животните ни с ГМО фуражи и какво количество сол се влага в сирената. Зрелият кашкавал бе особено предпочитан от участниците в млечния тур, в съчетание с българското вино совиньон блан и каберне совиньон от изби в Южна България.

0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*