Димитър Греков: По Програмата за развитие на селските райони ще се отпускат до 48 000 лева за транспортни средства
27/09/2013 22:48 | noa.bg
     Ще бъде преустановена практиката със средства от Програмата за развитие на селските райони да се купуват скъпи коли и яхти и ще се отпускат до 48 000 лева за транспортни средства. Това каза в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.
„По Програмата за развитие на селските райони, свързана с туризма, има проекти, включващи купуването на вертолети, самолети, яхти и луксозни автомобили от марки над 350 000 евро. Затова на едно заседание на Държавен фонд „Земеделие” беше взето решението стойността на тези транспортни средства да е до 48 000 лева. Ограничението съществува и всички, които подават молби по тази мярка, трябва да се съобразяват с това решение”, каза земеделският министър.
Димитър Греков коментира и първите 100 дни на Министерството на земеделието и храните, като каза, че е направено много, но предстои да се реализират още мерки. Министърът посочи, че е важно да бъдат предприети действия за това българските производители да могат да предлагат стоката си директно, а не тя да минава през прекупвач.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*