Бойко Синапов: Животновъдите този път сме готови да стигнем до крайности, каквото и да ни коства
23/10/2013 21:41 | noa.bg
     Министерство на земеделието на този етап нарушава уговорката, които имаше с животновъдите. Това каза за Агенция „Фокус” Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите. Уговорката, която имахме беше да се изплатят 70% от субсидиите, а те изплатиха само 40%, тоест много малка частта от тях. Вчера вечерта имаше спешна среща в Министерство на земеделието и храните, бяхме там, но те нямат нито обяснение, нито пари, обясни Синапов.
По думите му, в момента браншът е настроен много лошо и затова днес животновъдите са обявили, че дават срок на управляващите до 29 октомври да поправят положение. „Ако няма промяна, на 29 октомври животновъдите организираме национален протест, който ще се състои в село Труд, на автомагистрала „Тракия”. Дълбоко се надявам да изпълнят ангажиментите, които са поели към нас, но ако това не се случи, ние сме длъжни да се съобразим с исканията на хората от животновъдния бранш и ще излезем на национален протест”, посочи Синапов.
„Не мога да кажа какво ще се случи, ако и след протеста няма решение на въпроса, защото всички Управителни съвети на организациите се събираме и решаваме какви действия ще предприемем заедно, но този път животновъдите сме твърдо решени да не отстъпваме и докрай да отстояваме интересите си. Не си пожелавам да съм на мястото на управляващите и на господата от Министерство на земеделието, ако дотогава не се вземе решение. Животновъдите този път сме готови да стигнем до крайности, каквото и да ни коства”, каза още Бойко Синапов.


2 Коментарa

# 2     | ( 24/10/2013 07:46 )# 1     ali galipov | ( 24/10/2013 07:48 )

samo taka bati boiko steb sme


Коментирай
Име*
Коментар*