Животновъдни браншови асоциации: Фермерите да не подписват новите договори с ветеринарите!
25/10/2013 17:17 | noa.bg
     На проведената извънъредна работна среща вчера в МЗХ между представители на ДФЗ – РА, БАБХ и браншови животновъдни организации е взето общо решение касаещо отношенията между фермерите и втеринарните лекари, съобщиха за Фермер.БГ участниците в срещата.

В официално изявление, от Съюза на животновъдите в България ( СЖБ ) заявяват:

"Относно проведената среща и изложенията, направени от страна на животновъдите, бихме искали да съобщим на всички колеги, че в момента не приемаме наложения договор от ветеринарните лекари за предоставяне на ветеринарномедицински услуги. Считаме за нелигитимни заложените в договора задължения към животновъдите и уведомяваме всички да не подписват предоставените им договори.

Измененията и допълненията по договора са подготвени от бранш животновъдство и ни предстои работна среща с представители на частнопрактикуващите ветеринарни лекари в присъствието на БАБХ за приемането им."

Съобщението е съгласувано със следните Неправителствени организации:
1. Асоциация на млекопроизводителите „Тракия Милк - гр. Пловдив“
2. Съюз на животновъдите в РБългария
3. Национална Асоциация на животновъдите в България
4. Сдружение на животновъдите „Старият Балкан“
5. Асоциация на Биволовъдите
6. Национална Асоциация на месо и млекопроизводителите
7. Национална овцевъдна асоциация
8. Национален съюз на говедовъдите


1 Коментарa

# 1     viki koteva | ( 01/11/2014 08:31 )

Bi li mogal nqkoi da mi kaje shte ima li finansovo podpomagane prez 2014 za kozi-maiki.Jivotnite mi sled bolesta sin ezik sa strashno izmarshaveli I ne e sigurno che shte izkarat zimnite studove.Ochakva ni falit ?Nishto ne se komentira po vaprosa.Daite malko poveche info.


Коментирай
Име*
Коментар*