Свилен Костов, зам шеф на ДФЗ: Независимо какво се случва, субисидиите през декември ще бъдат платени
30/10/2013 13:29 | noa.bg
     Г-н Костов, ще потвърдите ли, че вие, колегата ви Иван Капитанов и изпълнителният директор на ДФЗ Васил Грудев сте подали оставки, въпреки че МЗХ отрече подобно действие вчера?
- Това не е тема за разговор.
- Напротив, тема е, защото браншовиците се притесняват, че ако ръководството на фонда е в предизвестие през ноември, едва ли ще е в най-доброто настроение да работи качествено, най-малкото за превеждане на парите по директните плащания през декември…
- Правим всичко възможно, за да преведем субсидиите през декември. Но това не зависи от субективни обстоятелства, а проверките, които знаете трябва да се извършват.
- Г-н Костов, г-н Станков, в ролята си на служебен министър на земеделието, а след това и днешното ръководство на агроминистерството заявиха, че ще трябва да се промени работата в ДФЗ и то по отношение на повече контрол и комуникация от страна на МЗХ. Това бе провокирано от оплаквания на браншовиците, че няма прозрачност и комуникацията с фонда е трудна. Има ли връзка вашата оставка с оказване на повече контрол върху работата на фонда?
- Не мога да коментирам

Източник:Агрозона


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*