Пенка Христова: Взехме единодушно решение, че протестите продължават
31/10/2013 13:08 | noa.bg
     Взехме единодушно решение, че протестите продължават. Това каза за Агенция „Фокус” председател на Съюз на животновъдите в България по повод протест на животновъдите в село Труд община Пловдив. На протеста са присъствали над 500 човека. „В момента уведомяваме общината и областната управа на Пловдив за затваряне за неопределено време магистрала „Тракия” на разклона за село Труд”, каза Пенка христова.

Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите.
На място ще бъде решена формата на днешния протест. „Учудвам се, как така нагло министър Греков се опитва да се измъкне, че няма такова решение за изплащане на 70% от субсидиите”, каза Синапов. Той призова министъра да си погледне протоколите от последния съвет по животновъдство, за да си припомни, че такова решение има. В този смисъл, това, което говори днес от телевизионните екрани, не му върши работа. Затова по-добре е да се изпълни това, което са поели като ангажимент, каза още Синапов.
Той не се ангажира с брой на хората, които ще дойдат на днешния протест, но каза, че ще бъдат от всички краища на страната ни. Животни и техника не е планувано да бъдат на протеста.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*