Проблемите на животновъдите и млекопреработвателите обсъдиха на среща в МЗХ
07/11/2013 16:33 | noa.bg
     Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков обсъди проблемите на животновъдите и млекопреработвателите с представители на Националната асоциация на млекопреработвателите в МЗХ. Министър Греков посочи, че министерството работи за тяхното преодоляване и информира за конкретни мерки, които се предприемат в тази посока.
Той подчерта, че една от важните стъпки в защита на интересите на животновъдите е те да могат да ползват пасища от Държавния поземлен фонд без търг, което ще стане възможно с подготвените промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Министърът съобщи още, че се водят разговори с представители на големите търговските вериги за по-облекчени условия към българските производители и родната ни продукция.
На срещата млекопреработвателите предложиха в Програмата за развитие на селските райони да бъдат включени специфични мерки за подкрепа на отрасъла, сред които подпомагане на планинското животновъдство и увеличаване на заетостта в тези региони. Министър Греков посочи, че сега е моментът те да бъдат обсъдени и разгледани от екипа на МЗХ.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*