Стефан Бойковски беше отличен За цялостен принос в областта на развъдната дейност
11/12/2013 16:14 | noa.bg
     За 7-ми пореден път се проведе церемонията по връчването на наградите “Зооинженер на България – 2013″. Събитието беше открито от проф. Васил Николов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция (ИАСРЖ) в животновъдството към МЗХ. Зам.-министър Бюрхан Абазов прочете поздравителен адрес към присъстващите от името на агроминистър Димитър Греков.

В категорията “Зооинженер-селекционер” наградата беше връчена на доц. д-р Пламен Петров, който активно работи по цялостната организация на майкопроизводството чрез изграждането на мрежа от активни бази на пчелни майки и рояци за нуждите на пчеларите в страната.

В категорията “Зооинженер-предприемач” беше отличен Михайл Михайлов, собственик на кравеферма в с. Драчево, община Средец. Фермерът притежава 100 дойни крави с висока средна млечност в района.

В категорията “За цялостен принос в областта на развъдната дейност” беше отличен номинираният от 8 развъдни организации проф. д-р на селскостопанските науки Стефан Бойковски. Научната му дейност е насочена към проблемите на генетиката, развъждането и селекцията на овцете.

В категорията “Перспективен бъдещ Зооинженер” наградата споделиха студентите Злати Иванов от Аграрния университет и Николай Кръстев от Тракийския университет в Стара Загора.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*