Община Тервел печели проект за управление на животински отпадъци по мярка 321 от ПРСР
04/01/2014 11:04 | noa.bg
     С нов проект по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони приключи 2013 година за добруджанската община Тервел. Инвестицията е на стойност 1 милион 872 хиляди лева.

Средствата ще се използват за изграждане на хладилно съоръжение, в което да се събират и замразяват шоково странични животински продукти от община Тервел и съседните общини. Тези продукти регулярно ще бъдат извозвани до действащите екарисажи във Варна и Шумен. Новото съоръжение е в синхрон с действията на общината за въвеждане на система за управление на отпадъците, която да доведе до постигане на високо равнище на екологосъобразност на средата за живот и бизнес в общината. В рамките на проекта ще се обявят и проведат обществени поръчки за проектиране, строителство и доставки на оборудване и транспортни средства.

Хладилният пункт ще се намира в бизнес зоната на Тервел и ще се обслужва от осем души. В проекта се предвижда изграждане на сграда, връзки с трафопост и генератор, изграждане на хладилни помещения и технологично оборудване, както и доставка на специализирани транспортни средства.

Община Тервел очаква резултати и за други свои четири проекта, внесени през септември миналата година.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*