Създава се българо-катарска компания за търговия с животни
15/01/2014 10:10 | noa.bg
     Създадено е съвместно българо-катарско дружество „България - Катар Селскостопанска Компания“ ООД за производство и търговия с животни. Официалното представяне ще стане на 22 януари, съобщиха от компанията.

При предишния кабинет беше договорено създаването на подобна търговска компания, която да раздривижи взаимоотношенията между двете страни. Катарското правителство може да отпусне значителни средства, но само при условие, че българската държава гарантира за постоянни доставки на дребен добитък.

От януари миналата година в София беше регистрирана катарската инвестиционна група Катар Мениджмънт Ейджънси (Кю Ем Ей България)

На основата на подписано партньорско споразумение с българската комапния „Тексима Трейдинг ЕООД е регистрирано съвместно дружество „България - Катар Селскостопанска Компания“ ООД с основен предмет на дейност – изкупуване, угояване и продажба на живи животни - агнета и телета, предназначени за всички световни пазари и производство на концентрирани фуражи за собствени нужди и продажба на трети страни.

Компанията има намерение постепенно да разширява своята дейност по угояване на живи животни до пълно задоволяване на търсенето от страна на своите клиенти, като едновременно с това започне и производство на концентрирани фуражи, достъпни за местна употреба и износ.

Целта на „България - Катар Селскостопанска Компания“ ООД ще бъде изкупуване, угояване и износ на живи животни, както и производство на концентрирани фуражи най-вече за нуждите на клиенти от района на Персийския залив и Близкия изток, както и други региони.

„Катар Мениджмънт Ейджънси” ЕООД (Кю Ем Ей) е една от водещите конгломератни компании в Катар. Основана през 2008 година, Кю Ем Ей включва група фирми с различен предмет за дейност – от IT сектора и бизнес консултирането до услуги в сферата на търговията с бързооборотни стоки.
Кю Ем Ей, която е основана със 100% частен капитал, чрез своя непрекъснат растеж и достигане на поставените бизнес цели, дава един неоценим принос за развитието на страната си.

„Тексима Трейдинг” ЕООД е регистрирана през 1993 год. със седалище и адрес в село Баните, обл. Смолян. Компанията има значителен опит в областта на изкупуването, угояването и реализацията на живи животни и охладено месо.

Започва дейността си като партньор на бившата държавна организация „РОДОПАИМПЕКС” и постепенно изгражда структури за пряко изкупуване на живи животни в по-голямата част от страната. За периода 1995-2003 год. осъществява над 60% от износа на живи животни за арабските пазари и Европейския съюз. През 1997 г. инвестира значителни средства, като купува почти всички бази на „РОДОПАИМПЕКС”, модерни животновози, собствен кораб и т.н.

През периода 1994-1997 г. успоредно с развиването на дейността си в България дружеството се установява и на пазара в Украйна, където заедно с обединението „УКРАИНМЕСПРОМ” регистрира съвместно дружество – „УКРСЕЛХОЗПРОДУКТ”.

През този период „Тексима Трейдинг” ЕООД е на второ място в Европа по износ на живи животни и охладено месо. Поддържа коректно партньорство с известни представители в този бизнес както на арабските, така и на европейските пазари.

„Тексима Трейдинг” ЕООД притежава дъщерна фирма „Тополи” ЕООД, която е собственик на база в село Тополи, с добре изградена инфраструктура, намираща се в индустриалната зона на километър от летище Варна и на 3 км от пристанище Варна. Базата е разположена на площ от 100 дка, от които 12.950 дка представляват покрита складова площ, оборудвана с модерна техника за обработка на товари, отговаряща на европейските стандарти.

Дружеството има сериозен опит в логистичната дейност, свърана с управление на материални потоци и материални запаси от ралични продукти. Реализирала е износ на живи шилета от България за арабските пазари на стойност над 80 млн евро и на телета за същите пазари за над 60 млн евро. Износът на охладено месо за европейските пазари, главно Италия и Гърция, възлиза на 30 млн евро.

През последните 5 години дейностите, св


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*