Лек спад в цените на основните хранителни стоки преди Великден.
16/03/2012 20:20 | noa.bg
     Лек спад в цените на основните хранителни стоки отчете финансовият министър Симеон Дянков, изпратен от премиера на обиколка по малки и големи магазини в страната. По време на тура той установил, че яйцата вече са под 30 стотинки, след като шоково бяха стигнали 50 стотинки.
Министърът се движи с експерти, които имат за цел да установят има ли спекулативно повишение на цените преди Великден. Компания на Дянков трябваше да прави икономическият министър Трайчо Трайков, който обаче пропусна възможността, след като подаде оставка. В екипа се очакваше да се присъедини лично и премиерът, който на фона на „напрегнатата” политическа обстановка не успя да се включи.
Финансовият министър продължава мобилното си наблюдение в страната, като до момента е минал през южната й част. Продължението на обиколката остава в тайна.
Междувременно от Министерството на земеделието представиха седмичен отчет на цените на някои от основните храни. От ведомството на Мирослав Найденов съобщиха, че средната цена на едро за килограм цяло агне се покачва с 0,3% и достига 12,59 лева.
В големите търговски вериги продължава да се предлага на дребно от 13,25 лв./кг до 13,89 лв./кг, а в Бургас е най-скъпо. В другите търговски обекти цените на продукта се запазват в рамките на 13,00 лв./кг и 13,18 лв./кг. Агнешкият бут се търгува на цени от 12,50 до 15,00 лв./кг, а плешката може да бъде намерена от 12,65 до 14,00 лв./кг.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*