Фонд „Земеделие” компенсира 83 стопани със 110 793 лева за удавените животни в област Хасково
26/03/2012 22:33 | noa.bg
     ържавен фонд „Земеделие” изплати 110 793 лева на 83 земеделски стопани за удавените животни, вследствие на бедственото положение в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на ДФ "Земеделие" (ДФЗ). С това общият брой на подпомогнатите стопани става 107, а изплатените компенсации възлизат на 139 211 лв. Средствата за подпомагане се предоставят под формата на помощ de minimis, одобрена от Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие”.
За подпомагане на животновъдите с удавени животни бяха изготвени списъци от Българската агенция по безопасност на храните.
От страна на Държавен фонд „Земеделие” бяха предприети активни действия по организация на приема на заявленията за подпомагане, като с цел улеснение на стопаните бяха изнесени работни места в с. Бисер, с. Лешниково, в Свиленград и в Харманли, където служители на ДФЗ приемаха заявленията.
С цел своевременно изплащане на средствата, за земеделските стопани, които нямаха банкови сметки, фонд „Земеделие” съдейства за разкриването на служебни банкови сметки, по които подпомогнатите лица да получат безвъзмездната финансова помощ.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*