Фонд «Земеделие» организира максимално бързо договаряне на средствата по de minimis
05/08/2011 20:21 | http://www.dfz.bg
     Само за няколко дни 8 807 животновъди от цялата страна подписаха договори с ДФ „Земеделие” за финансово подпомагане по схемата de minimis. Държавната помощ е за изхранване на животните през тази година, а общата сума на ангажираните до момента средства възлиза на 12 797 530 лв. Гласуваният бюджет по направлението е в размер до 20 млн. лева.

Създадена e организация, благодарение на която фермерите подписват договорите си веднага, при посещение в регионалните офиси на фонд „Земеделие”. Най-активни са животновъдите от Сливенска, Варненска, Великотърновска и Хасковска област.
До 15 юли, когато приключи срокът за кандидатстване за помощта de minimis, заявления подадоха общо 13 210 животновъди. Те ще получат по 60 лв. за крава или биволица и по 10 лв. за овца-майка или коза-майка. Ставките бяха обсъдени на среща с представители на животновъдните организации и одобрени от УС на ДФ „Земеделие”.

Срокът за договаряне на средствата изтича на 4 август, а парите ще бъдат преведени по сметките на животновъдите на 12 август 2011 г. Изискването към бенефициентите, получили средства по de minimis, е да запазят 75 % от броя на подпомогнатите животни до края на годината.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*