Десислава Таневa: Фермерите ще получат субсидии по агроекологични плащания през декември a по СЕПП януари 2015 г.
24/11/2014 17:26 | noa.bg
     Министерството на земеделието и храните (МЗХ) работи за изплащане на субсидиите по СЕПП за 2014-та до края на месец януари 2015 година.“ Ние работим в посока тези плащания да бъдат получени в края на януари, както беше и миналата година. За съжаление, знаете в каква ситуация са финансите на държавата. За да не давам напразни обещания, нека да видим в какъв вид ще се приеме бюджетът. Знаете, че това сега зависи от много политически формации“, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева. По думите й все още не е сигурно дали до края на януари ще се плати пълната сума по СЕПП.

„Иска ми се да кажа цялата, а не 60%, примерно, но без приет бюджет за 2015 година и в условията на коалиционни решения, рискувам да остана в ситуация „Защо излъгахте?“. А аз не искам да излъжа нито да дам сигнал за размер на плащането и земеделският производител, който чете това, да си направи план за инвестиция и да се окаже излъган. Но при всички случаи на 31 януари ще се плати значителна част от СЕПП-а“, посочи още Танева. Тя съобщи, че агроекологичните плащания задължително ще бъдат платени на стопаните през месец декември.


2 Коментарa

# 2     колев | ( 26/11/2014 02:12 )

това е от интервюто в фермер.бг

# 1     Родолюбец | ( 03/12/2014 10:06 )

Като не можеш да даваш обещания издаваи закони. Плащанията за храна са през месец, за мляко месец, агнета месец. Точно и ясно като как знаеш колко пари получаваш.


Коментирай
Име*
Коментар*