Д-р Мирослав Найденов се срещна с директора на Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян проф.дсн Марин Тодоров
30/03/2012 22:09 | noa.bg
     Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с директора на Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян проф.дсн Марин Тодоров и кмета на града Донка Михайлова. Министърът се запозна с новите открития и технологии на института, както и със запазване на породите в него.
На срещата бяха обсъдени възможностите за съвместни проекти с Катар, както и евентуалните инвестиции от арабската страна за увеличаването на българските местни породи.


4 Коментарa

# 4     Проф. | ( 01/04/2012 07:37 )

Във връзка със съвместните проекти с Катар много подходяща е местната Карнобатска порода овце.По време на турското робство месото от тази порода е било най-високо платено.Основанията за това са били превъзходните вкусови качества на месото.Проведени научни изследвания у нас потвърждават,че месото на агнетата от тази местна порода наистина е едно от най-вкусните.Няма съмнение,че то ще се пласира много успешно на арабските пазари.Чудесно стадо от тази порода се отглежда в Земеделският институт в г

# 3     Проф. Веселин | ( 01/04/2012 07:38 )

Във връзка със съвместните проекти с Катар много подходяща е местната Карнобатска порода овце.По време на турското робство месото от тази порода е било най-високо платено.Основанията за това са били превъзходните вкусови качества на месото.Проведени научни изследвания у нас потвърждават,че месото на агнетата от тази местна порода наистина е едно от най-вкусните.Няма съмнение,че то ще се пласира много успешно на арабските пазари.Чудесно стадо от тази порода се отглежда в Земеделският институт в г

# 2     Проф. Веселин | ( 01/04/2012 07:45 )

Във връзка със съвместните проекти с Държаната Катар, много подходяща е местната Карнобатска порода овце.По време на турското робство месото от тази порода е било най-високо платено на Цариградският пазар.Основанията за това са били превъзходните вкусови качества на месото.Проведени научни изследвания у нас потвърждават,че месото на агнетата от тази местна порода наистина е едно от най-вкусните.Няма съмнение,че то ще се пласира много успешно на арабските пазари.Чудесно стадо от тази порода се от

# 1     Проф. Лазаров | ( 01/04/2012 07:47 )

Във връзка със съвместните проекти с Държаната Катар, много подходяща е местната Карнобатска порода овце.По време на турското робство месото от тази порода е било най-високо платено на Цариградският пазар.Основанията за това са били превъзходните вкусови качества на месото.Проведени научни изследвания у нас потвърждават,че месото на агнетата от тази местна порода наистина е едно от най-вкусните.Няма съмнение,че то ще се пласира много успешно на арабските пазари.Чудесно стадо от тази порода се от


Коментирай
Име*
Коментар*