Цените на агнешкото месо пълзят нагоре
30/03/2015 15:45 | noa.bg
    

Цените на агнешкото месо пълзят нагоре

Средните цени на агнешкото месо леко се покачват в периода 18-25 март 2015 г., сочи анализ на земеделското министерство.

Цялото агне на едро поскъпва с 2,4% спрямо седмица по-рано и се предлага по 12,98 лв. за кг. Най-евтино е в Пазарджик, където стоката се търгува по 11,55 лв. за кг. Най-скъпо е във Велико Търново, Ловеч и Плевен, там килограмът е 13,80 лв. Търговията на дребно на цяло агне в другите търговски обекти е в диапазона от 11,45 лв. за кг в София до 14,50 лв. за кг във Велико Търново, Ловеч и Плевен.
Средната цена на едро на агнешкия бут се е повишила с 2,5% и миналата седмица е била 13,71 лв. за килограм. На едро стоката се предлага в широки граници - по 11,75 лв. за кг е в Пазарджик, а по 16,20 лв. за кг в Русе.

Цените на дребно на агнешкия бут в големите търговски вериги варират от 12,75 лв. за кг в Пазарджик до 16,99 лв. за кг в София и Хасково. Средната цена на продукта за страната се повишава с 11,3% за седмица и достига 14,49 лв. за кг.
Агнешката плешка на едро се търгува между 11,25 лв. за кг в Кюстендил до 14 лв. за кг във Велико Търново и Хасково. Средно за страната плешката е поскъпнала с 4,4% в сравнение с предходната седмица и е достигнала 12,88 лв. за кг. Цените на дребно на агнешка плешка в големите търговски вериги варират от 9,50 лв. за кг в Добрич до 14,05 лв. за кг в Пловдив.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*