Петър Митев: Настояват по-лесно да правят малки мандри
24/05/2015 11:46 | noa.bg
     Настояваме да се промени наредбата за директните доставки и да бъдат облекчени изискванията за малките преработватели. Това каза пред „Преса“ Петър Митев, член на инициативната група, която организира вчерашния митинг. Той смята, че би могъл да прави сирене и кашкавал от млякото, което произвежда, и сам да ги продава. Но въпреки че става дума за малки количества, изискванията за помещенията са като за голяма мандра.

А той няма пари да си позволи подобно строителство. И селската програма с европейското финансиране не върши работа. Преди 5 години платил на консултанти, направили му проект, който бил одобрен. Но ударил на камък в банката. Там не признават за обезпечение животни или селскостопански сгради, искат жилище в града.

Самият той има ферма от първа група с 60 крави в Димитровград, която в момента работи на пълна загуба. В последните дни е продавал млякото по 40 ст., но е получил информация, че в района ще намаляват цената на 35 ст. за литър.

Това означава фалит, твърди Митев. Наскоро в продължение на три дни е изхвърлял по 500 л дневно, защото търговецът отказал да купува.

За да пести, е оставил кравите само на паша, но и това няма да реши проблема.

Чакам през следващите дни да видя какво става и ако няма промяна, ще продам всичко до последното животно, закани се фермерът.

Източник:Преса Маргарита Димитрова


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*