Делът на интернет търговията в България сериозно нараства
11/08/2015 09:18 | noa.bg
     Делът на интернет търговията в България сериозно нараства. Това показва изследване на Националния статистически институт. През юни оборотът на търговията на дребно с поръчки през интернет, телефона или по пощата, се е увеличил с 5,7%, като ръстът на годишна база е с внушителните 17,1%.

В същото време като цяло оборотът на търговията на дребно през юни е с увеличение от 0,8% на месечна и 2,7% на годишна база. В данните не са включени продажбите на леки автомобили и мотоциклети.

Друг сектор, в който се отчитат увеличения на оборота, е продажбата на дребно на фармацевтични и медицински стоки - увеличение с 3,1% през юни и нарастване с 12,1% на годишна база. През юни има нарастване и на продажбите на битова техника и мебели за бита с 1,8%, като секторът отчита 8,1% годишен ръст.

В същото време от данните на НСИ става ясно, че българинът е оставил гардероба си на заден план - търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия, спада с 2,1% през юни и намалява с 8,9% за последната година.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*