Златина Калъчева:Прясно избито масълце и мътеница
20/08/2015 14:52 | noa.bg
     Бърканицата се прави в бурило!

Преди това млякото престоява в глинено гърне за да стане подквас!

След това се бие в бурилото с буталка докато се отдели маслото отгоре.

Обира се с дървена лъжица осолява се ,а бърканицата се изсипва в голям съд.

През лятото в жегите е много приятна .

Това се прави от прясно издоено мляко .

Вече никъде няма такава истинска вкусотия с всички истински и полезни български микроорганизми.

Няма нищо по добро направено от баба на село, няма нищо по добро от традициите и вкусовете на продуктите наречени домашно приготвени или сега както ги наричат бутикови!


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*