Националната овцевъдна асоциация (НОА) семинар в Кърджали на 5 април
19/03/2016 18:00 | noa.bg
     Председателят на Националната овцевъдна асоциация зооинж. Бисер Чилингиров съобщи за в. "Български фермер", че на 5 април браншовата организацията ще направи първия си семинар пред овцевъди в Кърджали.

Той е подготвен заедно с Националната служба за съвети в земеделието (териориален областен офис - Кърджали), Селскостопанска академия (Опитна станция по животновъдство и земеделие – Смолян), и Научно-техническите съюзи (териториална организация – Кърджали).

Основната тема на семинара е: "Избор на подходящи породи овце за планиннски и полупланински райони. Методи на развъждане"
Семинарът ще се проведе в Териториалната организация – Кърджали, на Научно-техническите съюзи, ул. „Булаир” № 35, зала 210 от 10.00 часа.

Зооинж. Бисер Чилингиров ще запознае фермерите с ролята на Националната овцевъдна организация за развитие на овцевъдството, със създаването на организации на производители и иновации в овцевъдството, както и какви са средносрочни прогнози и възможности за развитие на овцевъдството в България.


ПРОГРАМА

ЗА СЪВМЕСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН СЕМИНАР НА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА СЪВЕТИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО (ТЕРИТОРИАЛЕН ОБЛАСТЕН ОФИС – КЪРДЖАЛИ), СЕЛСКОСТОПАНСКА АКАДЕМИЯ (ОПИТНА СТАНЦИЯ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВО И ЗЕМЕДЕЛИЕ – СМОЛЯН), НАЦИОНАЛНА ОВЦЕВЪДНА АСОЦИАЦИЯ (НОА) И НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИ СЪЮЗИ (ТЕРИТОРИАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ – КЪРДЖАЛИ)

НА ТЕМА: „ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩИ ПОРОДИ ОВЦЕ ЗА ПЛАНИНСКИ И ПОЛУПЛАНИНСКИ РАЙОНИ. МЕТОДИ НА РАЗВЪЖДАНЕ”

05 април 2016 г. (вторник)

Място на провеждане: гр. Кърджали, Териториална организация – Кърджали на НТС,
ул. „Булаир” № 35, зала 210

09.45 – 10.00 ч. Регистрация на участниците
10.00 – 10.45 ч. Подходящи породи овце за отглеждане в региона
Лектор: доц. д-р Цонка Оджакова – Опитна станция по животновъдство и земеделие (ОСЖЗ) - Смолян
10.45 – 11.30 ч. Развъдна дейност в овцевъдството
Лектор: доц. д-р Цонка Оджакова – ОСЖЗ - Смолян
11.30 – 12.15 ч. Хранене на различни категории овце
Лектор: доц. д-р Цонка Оджакова – ОСЖЗ - Смолян
12.15 – 13.00 ч. Хигиена и хуманно отношение към животните
Лектор: доц.д-р Цонка Оджакова – ОСЖЗ - Смолян


13.00 – 16.00 ч. Ролята на Национална овцевъдна организация за развитие на овцевъдството. Организации на производители и иновации в овцевъдството. Средносрочни предвиждания и възможности за развитие на овцевъдството в България
Лектор: Бисер Чилингиров – Председател на Национална овцевъдна асоциация (НОА)


16.00 ч.Възможности за подпомагане на земеделските стопани по мерките от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014-2020 г.
Лектори: Експерти от Териториалния областен офис на НССЗ в гр. Кърджали


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*