Млекопреработватели ще коментират дали има черен списък в бранша
21/03/2016 10:38 | noa.bg
     Членове на Асоциацията на млекопреработвателите в България, появили се некоретно в "черен списък" на предприятията в бранша, ще обяснят днес пред журналисти доколко основателни са твърденията за включването им в подобна класация. По време на пресконференцията бизнесът ще отговори на въпросите кой и защо тенденциозно разпространява невярна информация и кому е нужно злепоставяне на българския млекопреработвателен бранш.
В началото на месеца млекопроизводители от цялата страна заплашиха с протести срещу срива в изкупните цени на млякото. За 24 март те насрочиха национален протест, но преди това на 22 март те ще имат среща във Велико Търново с министъра на земеделието Десислава Танева.
Конфликтът фермери преработватели има дълбоки корени, но тази пролет проблемите излизат от контрол, затова е трудно да се прогнозира как зреещите бунтове ще бъдат потушени.
На днешната пресконференция в София ще участват Димитър Зоров, фирма "Зоров" и председател на Асоциация на млекопреработвателите в България, Симеон Присадашки, фирма "Жоси", Джоузеф Джабра, фирма "ЕмДжей Дериз",Любомир Мерачев фирма "Филипополис РК" , Огнян Кондов, "Кондов Екопродукция", Миглена Грънчарова, "Абламилк", Мариан Белев , "Родопея Белев", Иванка Калъчева, "Габровомилк", експерти от БАБХ и други.
Източник:SINOR.bg


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*