Мандрите настояват за пълна забрана за използване на растителни мазнини в млечните продукти
22/03/2016 08:00 | noa.bg
     Мандрите настояват за пълна забрана за използване на растителни мазнини в млечните продукти. Това стана ясно по време на пресконференция на млекопреработвателния бранш, предава БНР.
Част от мандрите са влезли в неофициален списък, който се разпространява в интернет и в различни медии. Според списъка това са фирми, които ни лъжат, влагайки растителни мазнини в млечните си продукти. Две от тези фирми вече са сезирали прокуратурата за проверка, за да се разбере кой и защо е съставил списъка, който според тях не отговаря на истината.
240 са млекопреработвателните фирми у нас и представителите на бранша не знаят каква част от тях легално влагат растителни мазнини и правят имитиращи продукти, но твърдят, че 60% от сиренето на пазара е фалшиво и то се прави от 10 фирми. Затова бизнесът предлага България тотално да забрани употребата на растителни мазнини в млечни продукти, а контролът да се прави не в предприятията, където собственикът е предупреден и показва само тази част от бизнеса си, която иска, а в магазините. Така ще стане ясно кой продава сирене за 4 лева и твърди, че то е направено само от мляко, казват млекопреработвателите.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*