Отпада необходимостта земеделският министър да издава разрешение за използване на синтетични витамини А, Д и Е
11/06/2016 17:58 | noa.bg
     Отпада необходимостта земеделският министър да издава разрешение за използване на синтетични витамини А, Д и Е за хранене на преживни животни при биологично отглеждане, това предвиждат промени в Наредбата за прилагане на правилата за биологично производство. Друго, което е предвидено в измененията, е да отпадне нуждата от разрешение за връзване на едър рогат добитък в сгради, които съществуват преди от 24-и август 2000 г.
Ако предложените промени станат факт, министърът няма да трябва да издава разрешение за въвеждане в био стопанство на ярки за снасяне на яйца, които са на възраст до 18 седмици и не са отглеждани по правилата за биологично производство.
Всяка промяна по обстоятелствата по договора за контрол и сертификация трябва да бъде нанесена до 3 дни от контролиращи лица, без да се заличават предходни данни. Незабавно след като бъдат установени нарушения, трябва да бъде попълнена информация за тях в базата данни. Според предложения текст контролиращите лица трябва да правят допълнителни инспекции всяка година на поне 10% от операторите, с които имат договор за контрол и сертификация. Най-малко 10% от проверките – годишни и допълнителни, трябва да се правят без предизвестие. Допълнителните проверки и тези без предварително уведомление са съобразени с процедурата за анализ на риска.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*