ДФЗ съобщиха че 37 земеделски стопанства ще бъдат модернизирани с 8.3 милиона лева по мярка 121 Модернизиране на земеделските стопанства.
04/06/2012 13:01 | noa.bg
     37 земеделски стопанства ще бъдат модернизирани с 8.3 милиона лева по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това съобщиха от пресслужбата на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Субсидиите са за проекти по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони. Точният им размер е 8 350 937 лв.
Основната част от инвестициите са в сектор „Растениевъдство”. Стопаните ще купят земеделска техника и оборудване, системи за оросяване и капково напояване, оградни мрежи, подпорни структури и други съоръжения. Редица кандидати ще създадат градини с трайни насаждения – десертни лозя, череши и кайсии. Един фермер ще изгради полиетиленова оранжерия (парник) за биологично производство на марули, зелен лук, пипер, репички, пшеница и картофи. Ще бъде създадено и плодохранилище за хладилно съхранение и манипулация на плодове.
Инвестициите в сектор „Животновъдство” включват модернизиране на овцевъден пасищен комплекс за производство на биологична животинска продукция. С одобрените по проекта средства ще бъдат купени мобилна доилна машина, хладилна вана, подови и стенни поилки и друга специализирана техника.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*