Борислав Петков: Трябва да се изготви Закон за комасацията на земеделски земи ЗП водят ожесточена борба за аренда на земеделски земи
06/06/2012 14:01 | noa.bg
     Пазарът на земеделски земи продължава да бележи ръст при цените и увеличение на броят на сделките. Като към сферата се пренасочват инвестиции от други имотни сектори. Тези инвеститори обаче не носят принадена стойност на сделката, защото често нямат визия за имотите като земеделски земи. Това съобщи в сутрешния блок на телевизия България он ер председателят на браншовата асоциация Борислав Петков. От началото на годината има увеличение на сделките със земеделски земи с 20% спрямо първата половина на миналата година. Цената на земеделската земя е онази, която даде инвеститора, каза още Петков.
Друга тенденция, която се наблюдава тази година е, че земеделските производители водят ожесточена борба за аренда на земеделски земи, коментира председателя на асоциацията. Това е свързано с новата селскостопанска политика, която ще влезе в сила от 2014 г. Заявките, които имаме за аредна са в пъти повече спрямо миналата година, заяви Борислав Петков.
Бизнесът обаче настоява за изготвяне на Закон за комасацията, коментира Петков. Очаква се след уедряването на земеделските терени цената им да поскъпне многократно, допълни председателят на Асоциацията на собствениците на земеделски земи у нас.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*