Бизнесменът Георги Гергов бе избран за президент на Централноевропейския панаирен алианс (CEFA).
15/06/2012 16:31 | noa.bg
     Бизнесменът Георги Гергов бе избран за президент на Централноевропейския панаирен алианс (CEFA). Това стана на Общото събрание на авторитетната международна организация, която обединява 22 панаира от Централна и Източна Европа, състояло се във Виена, съобщиха от Международния панаир в Пловдив.
Избирането на Георги Гергов за президент на CEFA с пълно мнозинство е висока оценка за неговия принос в развитието на Международен панаир Пловдив и за престижа на националния изложбен център в Европа. Той ще бъде домакин на следващото Общо събрание на CEFA.
„Въпреки хубавите отзиви, които бях чул за панаира в Пловдив, изключително съм впечатлен от много добрите резултати, които видях на изложението тук. То е на много високо ниво, както цялата инфраструктура, палатите и условията за представяне на експонати. Международен панаир Пловдив наистина е водещ в региона и в Източна Европа“, бе категоричен председателят на CEFA Клаус Дитрих след посещението си на Международния технически панаир миналата година.
„На Балканския полуостров има само няколко добре развити изложбени центъра, а Международен панаир Пловдив е най-важният от тях. Удивен съм от неговия огромен прогрес през последните години“, коментира Франц Райзбек, генерален секретар на Алианса, по време на своята визита през 2010 година. Той определи панаира в Пловдив като един от най-активните членове на CEFA.
„В повечето наши прояви акцентираме на сътрудничеството между държавите, които членуват в СEFA, защото те са сърцето на Европа. Тя се променя, а панаирите имат важната задача да бъдат двигател на промените, да са една крачка преди бизнеса, за да подготвят почвата за неговото развитие. В наши дни панаирите трябва да бъдат модел за бъдещето на бизнеса с начина, по който работят, и с възможностите, които предлагат“, се заявява в обръщението на Георги Гергов към участниците в Общото събрание.
За да отговори на тези предизвикателства, Международен панаир Пловдив вложи над 15 милиона евро в модернизирането на инфраструктурата, дейността и услугите. Бе представена и новата инвестиционна програма, която се осъществява от 2011 година. Тя е фокусирана върху маркетинговите интереси на изложителите и посетителите специалисти и е насочена към повишаване на ефективността от участието им в проявите на националния изложбен център.
Потенциалът на организациите, членуващи в CEFA, може да стане основа на много проекти, свързани с новия следкризисен модел на европейската икономика, смята новият президент на Алианса. Идеята ще се обсъжда подробно на следващото Общо събрание. То ще се проведе в Пловдив през 2013 г., след като беше приета поканата на Георги Гергов панаирът да бъде домакин на най-важния годишен форум на организацията.
Нейни лидери ще посетят тазгодишния Международен технически панаир в дните от 24 до 29 септември. Тогава ще бъде чествана 120-годишнината от Първото българско изложение, чийто наследник е Международен панаир Пловдив. Малко панаири имат такава история, затова с гордост ще отбележим юбилея, подчертава Георги Гергов.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*