Проведе се 10-то Национално изложение по животновъдство в гр. Сливен организирано от ИАСРЖ И МЗХ
07/10/2012 14:15 | noa.bg
     Десетото национално изложение по животновъдство се проведе в Сливен. Организатори на изложението тази година са Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството с подкрепата на МЗХ и развъдни организации.
Поздрав към участниците и гостите ще отправи ансамбъла „Кукери от Пирина” и хора на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен. Официално откриване започнa в 11.15 ч. Приветствие към участниците ще отправи и председателят на Комисията по земеделие и гори в Народното събрание Десислава Танева.
Директорът на Националната агенция по селекция и репродукция в животновъдството проф. Васил Николов ще представи лекция на тема „За прогреса в развъдната дейност на Република България”. Дефилето на животните и награждаване на призьорите: коне, говеда, овце, кози и кучета започнa в 12 часа. От 12,30 до 14,30 ч. бе официалната обиколка на павилионите, среща с участниците в изложението, награждаване на победителите.
В програмата на изложението бе предвидена и презентация на тема "Нови, бързи тестове за ранно откриване на бременност и разгоненост на крави на 21-ия ден след осеменяването, субклиничен, клиничен мастит и кетоза".
„Благодаря на всички, които независимо от трудната година, намериха сили да дойдат тук и да покажат своите животни. Резултатите, които се постигнаха – 30 процента повишение на животните по селекционен контрол, повишена млечност, са благодарение на ръководителите и членовете на развъдните организации. Няма да пропусна и труда на служителите на Агенцията по селекция и репродукция, които от няколко години полагат тежък труд този сектор да заеме своето достойно място. Уверявам ви, че Министерството на земеделието и държавата полагат усилия да подкрепят този ваш самоотвержен труд. Само за последните две години финансовият ресурс, който се предоставя на сектора, е нараснал от 103 на 230 милиона”, каза Цветан Димитров. Той изрази надежда, че средства ще бъдат насочени в различни сектори.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*