Проф. Петър Славейков:Водим активни разговори с търговските вериги за площ, на която да можем да представяме продуктите на селскостопанска академия
29/10/2012 16:40 | noa.bg
     Водим активни разговори с търговските вериги за площ, на която да можем да представяме нашите продуктите, каза пред Агрозона проф. Петър Славейков, председател на Селскостопанска академия по време на празника за 130 години от основаването на академията в столицата днес. Имаме много продукти, които не могат да стигнат до пазара, тъй като слабото ни звено е връзката с бизнеса, коментира проф. Славейков.
Коридорите и залите на ССА бяха пълни с красивите продукти на институтите на академията. Като се започне от производителите на зърна, богатствата на животновъдните институти, тези по овощарство и зеленчукопроизводство и се стигне до продуктите на бъдещето и космоса от института по криотехнологии. Сред най-атрактивните са наскоро създаденият малц от лимец, лифолизирани кисели млека и плодове, продукти, които вече са били храна на космонавти.
Изобилието на трапезите беше повече от впечатляващо. Като се започне от печени агнета на животновъдни институти и тези по фуражите, със сладководни риби – амури, щуки, шарани, биосирена и кашаквали, колбаси с розмарин, произведено съвместно с месопреработвателната компания Джиев, естествени антиоксиданти и др.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*