България участва за първи път на престижното Международно изложение за животновъдство „EUROTIER” в Хановер
14/11/2012 19:31 | noa.bg
     България участва за първи път на престижното Международно изложение за животновъдство „EUROTIER” в Хановер, Германия. Страната ни се представи със свой собствен щанд на площ от 110 кв. м. На него бяха изложени български автохтонни породи овце и кози. Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров присъства на церемонията по официалното откриване на изложението.
Преди откриването зам.-министър Димитров проведе среща с министъра на земеделието на Долна Саксония, Герт Линдеман. Двамата обсъдиха въпроси, свързани с реформите в новия програмен период на Общата селскостопанска политика след 2013 г. Двете страни изразиха готовност за сътрудничество в областта на земеделието.
По време на изложението „EUROTIER” зам.-министър Димитров и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството проф. Васил Николов се срещнаха с директора на Центъра за редки породи г-н Кай Фрьолих и вицепрезидента на германската Асоциация на търговците на говеда и месо г-н Хайнц Остерло. По време на разговора бе постигната договореност за бъдещо сътрудничество между българската ИАСРЖ, германският Център за редки породи и Асоциацията на търговците на говеда и месо.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*