Перспективи при закупуване на земеделска земя и възможности за финансиране от ПроКредит Банк
19/11/2012 16:49 | noa.bg
     Тенденциите в движението на рентите и измененията в цените на земеделската земя по места, региони и в национален мащаб са само част от темите, които се дискутират по време на поредица от информационни срещи, които ПроКредит Банк организира от началото на месец ноември. Семинарите са безплатни и отворени за всички стопани в страната, интересуващи се от закупуването на земеделска земя.
По време на срещите с тема „Перспективи при закупуване на земеделска земя и възможности за финансиране от ПроКредит Банк”, експертите на банката разясняват на фермерите вариантите за кредитиране на този вид инвестиции. Специален лектор на събитията е Борислав Петков, Председател на Българската асоциация на собствениците на земеделска земя.
Интерес от страна на земеделските производители представлява математическият модел на възвръщаемостта във времето при покупката на земеделска земя, спрямо рентите и тенденциите по отношение на цените. На срещите се поставят за обсъждане и актуални теми като комасацията на земеделска земя и начините за реализирането й.
Интерес предизвиква и кредитното споразумение за закупуването на земеделска земя, което предлага ПроКредит Банк. За срок от 10 години банката одобрява определена сума на клиента, като по всяко време в рамките на 24 часа, той може да получи необходимите му средства. С кредитното споразумение, клиентите имат възможност да минимизират разходите си, като заплащат лихви и такси само върху усвоения лимит, т.е. ако не ползват средствата от споразумението, това няма да им струва нищо.
До края на месец ноември предстоят срещите от поредицата в Ямбол на 21.11, Плевен на 22.11, Русе на 23.11, Шумен на 27.11 и Добрич на 29.11. Планират се още срещи във Варна, Бургас и Монтана.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*