Безвъзмездната финансова помощ за 20 млн. лв. са отделени по схема "На път", която е част от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".
06/12/2012 18:40 | noa.bg
     20 млн. лв. са отделени по схема "На път", която е част от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". По тази схема се финансира организиран транспорт до и от работното място за заетите за период до 12 месеца. Очаква се 15 хил. работници и служители на различни предприятия да се възползват от преференциите за транспорт до работното място, което не трябва да е отдалечено на повече от 100 км. От началото на декември 2012 г. работодателите могат да кандидатстват със своите проекти, съобщиха от Агенция по заетостта.
Безвъзмездната финансова помощ за проектно предложение е между 20 лв. и 390 хил. лв. Работодателите могат да кандидатстват самостоятелно или в партньорство. Съфинансиране от страна на кандидатите не се изисква. Проектните предложения се приемат в бюрата по труда в областните градове или електронно. Крайният срок за подаването на документите е 8 февруари 2013 г.
"На път" ще се реализира на територията на цялата страна в периода 2012-2014 г. Целта на схемата е да се разшири комплексът от мерки, насочени към насърчаване на географската мобилност на работната сила в България. Чрез предоставяне на стимули за работодателите за организиране на транспорт за наетите от тях лица, се подкрепя и насърчава запазването на заетостта. Очаква се 80% от ползващите преференцията лица да запазят работното си място и след приключването на насърчителните мерки", коментират от Агенция по заетостта.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*