Мирослав Найденов получи едно романтично пожелание за рождения си днес. Дълголетието на орлите, твърдостта на скалите и уханието на липовия цвят съчет
15/12/2012 18:33 | noa.bg
     Брониран” срещу депутатски въпроси, земеделският министър получи едно романтично пожелание за рождения си днес. Дълголетието на орлите, твърдостта на скалите и уханието на липовия цвят съчетаха в едно животновъдите, които присъстваха на своеобразния аграрен банкет за 44-годишнината на Мирослав Найденов.
Освен добрите думи, той получи и „пълно бойно снаряжение” – бронежилетка, която да носи на парламентарен контрол, две каракачански овчарки, които да гледа на село, и ски от агенцията по храните за свободното време – или когато проверява дали морените на Витоша не са писти.
Вдъхновен и зарадван от жеста, министърът дори веднага стана кръстник на новите си домашни любимци. Имената им, разбира се, са строго в областта, която Найденов познава – едното ще се казва Богдан – на планинския връх, а другото Буная – на местността край Копривщица.
Освен даровете от животновъдите, министърът получи и печено родопско агне, позлатена значка, както и поздрав от браншовата организация на овцевъдите във Франция.
Найденов събра фермерите навръх рождения си ден, за да ги почерпи със „сладка крава” и да обяви поредния транш от средства, които ще бъдат прехвърлени към техните сметки.
Извън забавата, той обяви, че общо преведените пари за подпомагане на животновъдите през 2012 година са 154 млн. лева.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*