Симеон Присадашки: Тази година ще бъде успешна за млекопреработвателите, само ако успеем да развием чужди пазари.
17/01/2013 10:22 | noa.bg
     Тази година ще бъде успешна за млекопреработвателите, само ако успеем да развием чужди пазари. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Симеон Присадашки, млекопреработвател и зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България. „Българският пазар в момента е пренаситен и покупателната стойност пада. Единственото положително при нас като фирма е, че имаме някакъв ръст през 2012 година, но той се дължи изцяло на износ”, обясни Присадашки.
По негови думи хубавото е, че все повече и повече се проявява интерес към българските млечни продукти на чуждите пазари. Той обясни, че чуждите пазари за традиционните продукти от овче мляко най-често са страни от Третия свят, Америка, Нова Зеландия, Англия, Европа. Докато за продуктите от краве мляко, по-скоро Балканските страни проявяват най-голям интерес.
„Нека все пак успокоим хората, че в голямата си част, в градовете се консумират млечни продукти, но в малките населени места, там заблудата и фалшификацията е много голяма, тъй като и проверките са много занижени. В градовете и особено в по-големите търговски вериги, хората могат лесно да познаят качествените продукти”, каза още Присадашки


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*