График за обучението на животновъди за болестите по животните


Днес от 11.00 ч. е първата работна среща с животновъди в гр. Любимец стартира Националната обучителна кампания за болестите по животните на Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните продължава в областите Хасково, Кърджали, Пловдив, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, Враца, Плевен, Сливен, Стара Загора, София-област и София-град.

Обученията се наложиха, тъй като собствениците на животни често не спазват ветеринарномедицинското законодателство. Целта е да бъдат разяснени правата и задълженията на: частнопрактикуващите ветеринарни лекари, официалните ветеринарни лекари и фермерите, както и да бъдат обсъдени законодателните инициативи във ветеринарното законодателство.

По време на обученията ще бъдат представят и подготвените промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, целящи да минимизират риска от болести и зарази, включително и при хората. Основната част от тези промени предиждат нови задължения и на фермерите, и на частнопрактикуващите, и на официалните ветеринарни лекари, както и въвеждане на санкции за всяко неизпълнение на задълженията.


Свалете файла0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*

Търсене