Събития


Агритехника 2013
12/11/2013 - 16/11/2013
Повече от 2300 изложители са регистрирани за най-голямото изложение на селскостопанска техника в света - Агритехника 2013, което ще се проведе в Хановер, Германия от 12 до 16 ноември 2013 година.
С 10% се е увеличил броят на заявилите участие спрямо изданието на Агритехника преди две години. Изложбената площ е нараснала с повече от 15% и ще заеме над 23 хектара. Водещи световни компании в бранша ще се представят чрез своите иновации и идеи за по-нататъшното им развитие. Повече от половината изложители са извън Германия.

Истинска атракция за посетителите ще бъде разглобяването и сглобяването на трактор. Този процес ще хвърли светлина върху специфичните функционални блокове, които се обединяват и изграждат съвременните селскостопански машини. Преди всичко обаче, шоуто ще подчертае значението на проектирането и иновациите, използвани за производството на подобни сложни по своята структура компоненти.
Ще се очертае също така възможностите за работа в сектора. Колкото по-сложни стават тракторите и колкото по-важни се оказват компонентите и системите, толкова повече се променя ролята на механиците. От тях се изискват нови умения и специални познания.

Част от шоуто „Машините на „Агритехника“ отблизо“ ще бъде и техническа програма, наречена „Предизвикателствата пред производителите на оригинално оборудване за в бъдеще с актуални теми, в това число програмни презентации, посветени на „стойностно мотивираното пазаруване“ и „стратегиите за пазара на обществени поръчки“.

Като се има предвид нарастващата сложност на селскостопанските машини и технологичния им напредък, не е изненадващо, че в общи линии браншът става все по-запознат с технологиите. Тракторите прекрачват прага на фермата с приложения за смартфони, таблети в компютъризираните кабини и устройства за безжичен пренос на информация. Търговците вече могат да провеждат дистанционно диагностиката на машините от уютния си офис, докато те изпълняват заданията си на полето.

Семинарът Workshop LIVE Arena на „Агритехника 2013“ е мястото, където представителите на сектора на селскостопанското машиностроене, включително студентите, институциите в областта на обучението и специалистите от сферата на ремонтните дейности, могат да видят тази технология и информация и да разберат какво предлагат те за техния бранш.

Workshop LIVE Arena е създаден с цел да бъде трибуна на сектора на агромеханиката, както и за да привлича млади и талантливи хора в отрасъла, като изтъква качествата, необходими за един селскТърсене