Събития


Моята Еко Коледа за трета поредна година
13/12/2013 - 15/12/2013
На 13, 14 и 15 декември в мол City Center Sofia на бул. “Арсеналски” 2 в София за трета поредна година ще се проведе коледният базар “Моята Еко Коледа”, организиран от сдружение “Устойчиво Общество” и Хранкооп – София.
В края на всяка година идва момент, който не случайно наричаме “голямото коледно пазаруване”. Това е времето, когато купуваме прекомерни количества подаръци, вещи за дома и домакинството, храни и какво ли още не.
Сдружение “Устойчиво Общество”, съвместно с Хранкооп, предлага алтернативен базар под името “Моята Еко Коледа”, която включва работилници, изложение и фермерски пазар. Инициативата ще се проведе за трета поредна година, този път последователно в София и Пловдив, и ще даде възможност за среща между потребители, производители и създатели на екологични продукти и творения, като по този начин стимулира по-отговорно потребление, по-малък екологичен отпечатък и не на последно място – стимул за тези, които работят в тази насока, да продължат напред.
И тази година събитието ще предложи богат избор от ръчно изработени украси и подаръци от естествени и рециклирани материали, екологични детски дрехи и аксесоари, както и пазар с дегустации на еко и био храни от местни производители. Няма да липсват и работилници за изработка на сладкиши, изящни бижута или оригинални предмети за бита и за празника.
“Моята Еко Коледа” е събитие за всички, които харесват различното и индивидуалното, за тези, които предпочитат да не купуват масови индустриално произведени подаръци. Това е базар за тези, които на Коледа искат да поднесат не просто подарък, а лично послание към близките хора, както и да имат на трапезата си храна, отгледана с отговорност към хората и към природата.
Програмата на базара в София ще включва:
Базар на ръчно изработени украси и подаръци от естествени и рециклирани материали;
Еко и био пазар на храни и напитки, с демонстрации и дегустации – фермерският пазар Римска стена ще се пренесе на “Моята Еко Коледа” за тези три дни;
Разнообразни работилници за изработка на бижута, сувенири, подаръци и вкусни изкушения;
Изяви на артисти в областта на танцовото и музикалното изкуство.Търсене