Събития


СВЛБ връчи наградите „Ветеринарен лекар на годината”
16/12/2013 - 16/12/2013
За поредна година Съюзът на ветеринарните лекари в България/СВЛБ/ раздаде наградите „Ветеринарен лекар на годината“. На тържествената церемония, посветена на 14-ти декември /Деня на ветеринарномедицинския специалист в България/, бяха отличени най-изявените през годината ветеринарни лекари в страната. Повече от месец клоновете на професионалната организация подаваха своите номинации в 9 категории. За „Ветеринарен лекар на 2013г.“, в направление „Здравеопазване на животните и хуманно отношение“, бе избран д-р Емил Боцев /Благоевград/, за успешната и професионално реализирана кампания по овладяване на шарката по овцете в с. Кочан, община Сатовча, област Благоевград. Лично изпълнителният директор на БАБХ проф. Пламен Моллов връчи наградата на д-р Лорета Фичева /Плевен/ за професионална работа в категория „Контрол на храните“. В направление „Граничен контрол“ бе отличен д-р Светослав Георгиев /ГИВП Калотина/, а доц. Теодора Попова /ЛТУ, София/ грабна приза „Ветеринарен лекар на 2013г.“ в котегория „Наука и образование“. За отлична лабораторна дейност бе удостоен д-р Руслан Димитров от ЦЛВСЕЕ /Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология/. Д-р Донка Попова от ЦОР/Център за оценка на риска/ получи наградата за международна дейност. С наградата „Млад специалист“ бяха отличени д-р Георги Демерджиев /ЦУ на БАБХ/ и д-р Тервел Йосифов /ОДБХ Шумен/.
За изключителен цялостен принос в утвърждаването на ветеринарномедицинската професия председателят на СВЛБ д-р Михаил Бащавелов връчи грамоти на д-р Райна Иванова /ЦУ на БАБХ/, д-р Маргарита Симеонова от ОДБХ София-град, д-р Маня Попова /дългогодишен редактор на сп. „Ветеринарна сбирка“/ и зам.-ректора на Тракийския университет, Ст. Загора проф. Иван Въшин.
Колективна награда получиха отделите „Здравеопазване на животните и хуманно отношение“ към областните дирекции по безопасност на храните в Благоевград и Бургас, във връзка с успешното локализиране на огнищата на болестта „шарка по овцете“.
Стилното тържество бе почетено от началника на кабинета на министъра на земеделието и храните Кънчо Кънчев, който поздрави ветеринарната гилдия от името на проф. Димитър Греков. Приветствия бяха поднесени от Светла Василева, председател на Федерацията на независимите синдикати от земеделието при КНСБ, от Жана Величкова от Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки и от Асоциацията на месопреработвателите в България.
Председателят на СВЛБ д-р Бащавелов прочете поздравителния адрес, изпратен специТърсене