Събития


За първи път България участва на Международното изложение EuroTier 2012 в град Хановер, Германия
13/11/2012 - 16/11/2012
Тази година за първи път България участва на Международното изложение EuroTier 2012 в град Хановер, Германия, което ще се състоя от 13 до 16 ноември 2012 година. България бе една от четирите дебютантки на панаира, които ще участват с национален павилион. Участието на страната се организира по проект, финансиран с държавни средства, по който бенефициент е Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството под патронажа на Министерство на земеделието и храните.
На изложението бяха представени шест говеда - пет крави и теле от породите Родопско късорого говедо и Българско сиво говедо, собственост на Благовеста и Николай Василеви и Стефан Калайджиев от село Горно поле, община Маджарово, Хасковска област, членове на Сдружение „Асоциация за развъждане на местни породи говеда".
Овцете са представени с шест автохтонни породи:- Медночервена шуменска овца с животни, собственост на ЕТ „Андианаст – Ст. Добрева" от град Нови пазар, област Шумен, член на „Развъдна асоциация на местни породи овце", град Карлово: Черноглава плевенска овца - с животни, собственост на Христо Димитров, с. Староселци, област Плевен, член на „Асоциация на плевенска черноглава овца"; Каракачанска овца с животни, собственост на Атила и Сидер Седефчеви от с. Влахи, община Кресна, Благоевградска област, членуващи в „Развъдна асоциация на местни породи овце" град Карлово;
Реплянска овца - с животни, собственост на Иван Иванов от с. Чипровци, обл. Монтана, членуващ в Сдружение „Организация на развъдчиците на автохтонни породи овце в България"; Софийска (Елинпелинска) овца - с животни, собственост на Павел Вельов от гр. Елин Пелин, Софийска област, членуващ в Сдружение „Развъдна асоциация на аборигенни породи овце от Западна България"; Дъбенска овца - с животни, собственост на Стоян Раков от с. Чавдар, община Пирдоп, Софийска област и Сава Матев от град Карлово, област Пловдив, членуващи в „Развъдна асоциация на местни породи овце" - град Карлово.Козите са представени с екземпляри от породата Калоферска дългокосместа коза, собственост на братя Седефчеви и витороги кози, собственост на Йордан Светецов от град Кресна, област Благоевград, членуващи в „Асоциация за автохтонни породи кози в България".
Национална Овцевъдна Асоциация (НОА) ИМ БЛАГОДАРИ СЪРДЕЧНО!!!!
Търсене