Събития


Ще се проведе 19-тото международно изложение по селско стопанство Румъния
29/10/2014 - 02/11/2014
От 29.10 до 02.11.2014г в Букурещ ще се проведе 19-тото международно изложение по селско стопанство, известно под името ИНДАГРА. Това е едно от най-големите изложения от този род в Европа. Едновременно с основното изложение, в което ще бъде представено всичко за земеделието, като подгряващи изложения, ще бъде това на хранителната промишленост и фирмите предлагащи опаковки за всякакъв вид стоки. Изложението ще се проведе на модерният изложбен комплекс РОМЕКСПО. Изложбата ще отваря врати всеки ден от 9.00 часа .
Удобно е да се пътува с лек автомобил през Русе. На Българската граница само се плаща такса мост - 2лева. Евентуална проверка на документите може да бъде направена на румънската граница и то от български митничари. След влизане в Румъния на първата бензиностанция си купете винетка, същата струва около 3 евро. Не е възможно обаче да платите с друга валута освен лей. Ако предварително не сте закупили такива от България, най-добре е да платите с карта. Предвижването без винетка се наказва с глоба над 200 евро. Разрешена скорост 90км по всички пътища, 130км по магистрала и 50км в населено място. Засичането става със специални радари, глобите са големи, при превишаване скоростта с над 50 км се отнема шофьорската книжка. До РОМЕКСПО се стига най-бързо минавайки през центъра по маршрута-Гюргево - Букурещ, който е – 62 км - влизаики в Букурещ се кара само направо - : площад Унири-площад Виктория-Триумфална арка/следите табела за летището/- РОМЕКСПО. Около изложението има платени паркинги, но е възможно намиране и на свободни места. Влизайки в изложението има огромен базар където може да се дегустират всички румънски специалитети- Наредба 26 е в сила.
На всички пътуващи от НОА пожелаваме приятни изживявания на изложението и непременно да опитат румънския специалитети мамалига, шорич, тоба, гогоши и много други.Търсене