Събития


Организира се фермерски пазар
07/08/2015 - 07/08/2015
На 7 август от 16 до 18 часа земеделски производители, регистрирани по наредба 26 за директните продажби от фермите, могат да продават продукцията си на пазарчето в столичния комплекс „Младост 1”, съобщиха организаторите. Това е поредният общински пазар в София, който ще осигури щандове за произведената от дребни производители прясна продукция. Фермерският пазар се организира под егидата на община "Младост" и ще бъде разположен на територията на търговски комплекс "Рея", който е зад пазарчето.
Освен пресни плодове и зеленчуци на сергиите ще бъдат изложени и млечни продукти, пресен хляб от лимец или ръж, мед, билки и други продукти.
До този момент подобни пазари се разполагат в различни дни от седмицата и на други места в София като „Римската стена”, квартал „Иван Вазов”, „Борово” и др. Някои от тях се провеждат в сряда, други - в събота, като понякога министерството на земеделието участва като съорганизатор по повод различни кампании.
Целта на тези пазари е да се осигури директен достъп на фермерите до потребителите, като се премахнат търговците, оскъпяващи продукцията по веригата.Търсене